perjantai 19. lokakuuta 2012

Naamioitumiskielto

30.11.2004 - Tunnistamattomaksi naamioituminen väkivaltaisessa tarkoituksessa kielletään mielenosoituksissa

Tunnistamattomaksi naamioituminen mielenosoitusten, yleisötilaisuuksien sekä muidenkin julkisella paikalla tapahtuvien yleisön kokoontumisten yhteydessä säädetään rangaistavaksi. Rangaistavuuden edellytyksenä on, että naamioituneen ilmeisenä tarkoituksena on ryhtyä käyttämään väkivaltaa tai vahingoittamaan omaisuutta. Tasavallan presidentti vahvisti rikoslain muutoksen (1006/2004) tulemaan voimaan 1. joulukuuta 2004.
Naamioituminen voi tapahtua eri tavoin, esimerkiksi kasvot kätkevällä päähineellä tai naamarilla. Tällainen naamioituminen esimerkiksi mielenosoituksissa on rangaistavaa vain, jos se kokonaan estää henkilön tunnistamisen ja jos se liittyy välittömästi uhkaavaan, henkilöön kohdistuvaan väkivaltaan tai omaisuuden vahingoittamiseen.

Välitön väkivallan uhka saattaa ilmetä esimerkiksi siten, että naamioitunut joukko ryhmittyy yhden tai useamman henkilön ympärille ja sanalliset uhkaukset tai eleet osoittavat joukon ilmeisenä tarkoituksena olevan ryhtyä käyttämään väkivaltaa piiritettyinä olevia henkilöitä kohtaan. Omaisuuteen kohdistuva välitön uhka puolestaan saattaa ilmetä esimerkiksi siten, että naamioitunut joukko varustautuu vahingontekoon erityisesti soveltuvilla välineillä pyrkien samalla saamaan aikaan yleistä epäjärjestystä muussa väkijoukossa.

Rangaistussäännös koskee myös niitä mielenosoitusta seuraavia henkilöitä, jotka naamioituneina provosoivat mielenosoittajia väkivaltaan.

Rangaistuksena laittomasta naamioitumisesta voidaan tuomita sakkoa tai enintään kolme kuukautta vankeutta.

Naamioitumiskiellolla voidaan ehkäistä väkivaltaisuutta ja mellakointia mielenosoituksissa ja muissa yleisön kokoontumisissa julkisella paikalla. Näin edistetään rauhanomaista kokoontumisvapauden käyttöä. Lisäksi mahdollisuudet saattaa rikoksista epäillyt syytteeseen paranevat.
Poliisi saa tietysti naamioitua ja uhata väkivallalla, piirittää ilmanmuuta.
Mitä jos???
 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288339480391.html
Kehoitan kaikkia siis naamioitumaan ja olemaan ilman mielipidettä tai samaa mieltä valtiovallan kanssa. Älkää piirittäkö, uhatko väkivallalla, rikko paikkoja, provosoiko, kiroilko, tehkö aviorikosta, tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu. Älkää myöskään piereskele saunassa. Mutta kokoontukaa vapaasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti