sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Jääkiekko

Lapa jäähän!
Jääkiekko on laji, missä yritetään saada kumista valmistettu (mitat: paksuus 2,54 cm, halkaisija 7,62 cm ja massa 156–170g) peliväline ylämummoon. Jaloissaan pelaajat käyttävät luistimia joilla he luistelevat jäällä eteenpäin, taitavimmat jopa takaperin. Kiekkoa liikutellaan mailalla, mutta sitä voi myös käyttää vastustajan vahingoittamiseen. Myös nyrkillä voi lyödä vastustajaa. Terä-, ja ampuma-aseita ei minun tietääkseni vielä käytetä, mutta olen kuullut, että roskiksellakin voi vittumaisen bussikuskin saada tyrmättyä. http://www.youtube.com/watch?v=5JnWDC2hKEE
Pelin oikeudenmukaisuudesta vastaa erotuomari, tuomarin paita on mustavalkoraidallinen ja tavallisten silmien sijaan he käyttävät puisia silmiä. Jääkiekko on hyvin suosittu laji, melkein joka maasta löytyy jääkiekkoilija. Suomi on voittanut jääkiekon maailmanmestaruuden kerran, vuonna 1995. Harrastukseen pääsee mukaan varsin pienellä panostuksella; tarvitset vain luistimet, mailan, polvisuojat, housut, kypärän, alasuojan, hartiasuojat, kyynärsuojat, hanskat, kaulasuojan, jäähallin, nuuskaa, eristysteippiä ja hajusuolaa.
Mielenkiintoiseksi lajin tekevät maalivahdit, he käyttävät maskia. Seuraavalla videolla näemme hyvän kitaramusiikin säestämänä kuinka maskit ovat vuosien saatossa kehittyneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti