lauantai 10. marraskuuta 2012

Spiderman

Totuus kulissien takaa.
Tällaisena hoikkana ja ketteränä ihmemiehenä Peter Parker on esitetty sarjakuvissa ja valkokankaalla, mutta harva meistä tietää asiasta totuuden. Hämähäkkimies on kotoisin Yhdysvalloista ja Amerikkalaiset ovat ylipainoisia, Spiderman ei ollut poikkeus. Hän oli itseasiassa jo ennen syntymäänsä suurikokoinen ja hänen synnytyksestä tuli suoranainen tragedia. Hämähäkkiäidin vagina räjähti ns. tuhannen pillun päreiksi hänen pusertaessaan pienokaistaan (tässä tapauksessa suurikoista) maailmaan. Spiderdad oli häipynyt jo ennen lapsen syntymää, joten hänet kasvatti täti May ja setä Ben. Oliko sitten kyse sisarten välisestä avioliitosta, vai miksi täti ja setä olivat yhdessä? Sukurutsa oli ilmeisen yleistä tuon ajan Amerikassa.

Peter Parkerin lapsuus
Peter oli luokkansa lihavin poika. May-täti oli hyvä kokki, sipsit maistuivat ja television katselu vei aikaa; nämä saattoivat vaikuttaa Hämähäkkipojan lihomiseen. Ystäviä hänellä ei ollut, kukaan kun ei halunnut leikkiä pojan kanssa joka pukeutui niin erikoisesti.

Nuoruus ja opiskelut
Peter ei loistanut koulussa, liikuntatunnilla hänet valittiin aina viimeisenä joukkueeseen niinkuin lihaville aina käy. Tytöt eivät olleet Hämähäkkiteinistä kiinnostuneita, vaan antoivat neitsyytensä muiden poikien vietäväksi. Peteriä kuitenkin kiinnosti yksi tyttö ylise muiden; muuan Mary Jane Watson. Poikuutensa Peter menettikin Mary Janelle joka ensihumalansa harhaannuttamana sammui kotibileissä Peterin viereen. High-schoolissa Hämähäkkinuorukainen teki ratkaisevan virheensä; eräs paikallinen hippi tarjosi hänelle marihuanaa ja sitä piikitettyään hän oli heti koukussa. Tämä vaarallinen porttihuume johti nopeaan syöksykierteeseen ja ennenpitkää hänestä tuli kokaiiniriippuvainen ja koulu jäi kesken.

Lihominen jatkuu

Peter ei ymmärtänyt mistä hänen lihomisensa johtui, arveli ettei Amerikkalainen pizza, burger, kokis, donitsi -ruokavalio olisi siihen syyllinen vaan geenit ja isot luut. Muotilehdissä kun on aina muistutettu mustan hoikentavasta vaikutuksesta, tarttui tähän syöttiin myös Hämähäkkimies. Lopputulos ei vastannut lähellekään odotuksia. Peter tunsi itsensä entistä lihavammaksi.

Takaisin punasinisiin
Huumeidenkäytön ja syömisen Peter rahoitti ryöstöillä, pikavipeillä ja kiinteistönvälityksellä, mitkä johtivat hänet yhä syvempiin vaikeuksiin. Ben-setä sai surmansa Peterin huumevelkojen perinnässä, kun pahamaineiset mafiasuvut Lindorff ja Intrum Justitia olivat hänet kidnapanneet. Myös pullantuoksuinen May-täti joutui näiden verenhimoisten raakalaisten kynsiin, eikä Peter pystynyt häntä pelastamaan.
 Ottovanhempiensa synkästä kohtalosta masentuneena Spiderman alkoi turruttaan itseään alkoholilla.
Ja pian antauduttuaan tämän vaarallisen huumeen orjaksi, Hämähäkkimies joutui kodittomaksi.
Spidermanin kuolema

Eräänä maaliskuisena sunnuntaina vuonna 2014 Hämähäkkimies kuoli lihavuuden aiheuttamiin vammoihin yksin, peloissaan ja lihavana. Peter Parkerin hautapaikka on kolmen tavallisen haudan kokoinen, koska hän oli lihava.

Niin ja jos joku jäi miettimään sitä seittiä, niin oli Hämähäkkimiehellä kuitenkin se ominaisuus, hän ei vaan ikinä keksinyt sille kovin hyödyllisiä käyttötarkoituksia..














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti